MUCE – Igralnica

Tako, pa je za nami. Mesec september namreč. Mesec, ko so se nekateri od najmlajših otrok prvič podali na pot, ki vodi v vrtec. Mesec, ki prinese toliko pričakovanj, izzivov, preizkušanj, pa tudi negotovosti tako med otroki kot med starši.

Pa vendar. Muce smo postali že pravi mali junaki! Pogumno se namreč spopadamo z jutranjimi ločitvami od staršev in novo dnevno rutino. Učimo se medsebojnega sodelovanja pri igri ter se navajamo na to, da v skupini nismo sami in da je potrebno tu in tam malce počakati.

Odlično nam gre od rok gradnja visokih stolpov iz lesenih kock ter drugih gradnikov. Skupinsko prebiranje knjig, razgibavanje ob glasbi in petje pesmic o muci in o ostalih živalih, ki jih nekaj že poznamo in vemo s pomočjo vzgojiteljic tudi zapeti.

Še posebej privlačno in zanimivo se nam zdi likovno ustvarjanje. Joj, koliko različnih materialov ponujajo police v omari! Kar nekaj stvari smo že preizkusili. Veselimo se packanja s prstnimi barvami in barvami iz velikih plastenk z belimi pokrovčki! Pa ustvarjanja s čopiči, rezanje s škarjami…

Ja, prihaja nov mesec in z njim novi izzivi. A če želimo, da bodo le-ti zanimivi in privlačni, moramo dati »času čas«, da se bodo imeli otroci priložnost počasi navaditi na novo okolje in nove ljudi okoli sebe. Vse ostalo lahko še počaka, kajti vedno znova pride nov mesec.

Kako je potekal čas v vrtcu, pa si poglejte sami.

Naša nova, »izposojena«, igralnica v času trajanja gradbenih del na naši šoli.

Vzgojiteljici Vladka in Barbara

(Visited 5 times, 1 visits today)
Ta vnos je bil objavljen v MUCE, nedavni dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.