ZAKLJUČEK  BRALNIH PROJEKTOV V VRTCU

V vrtcu, posredno tudi v otrokovi družini, želimo okrepiti zavest o pomembnosti branja in pripovedovanja otrokom zgodbic in pravljic.  To je tudi eden izmed ciljev bralnih projektov Malček bralček in Pravljični potujoči kovček.

Nosilec projekta Pravljični potujoči kovček je Knjižnica Črnomelj, ki napolni kovček s knjigami. Ta vsebuje: zbirko ljudskih pravljic, pravljico sodobnega avtorja, zbirko otroških pesmic, priročnik za starše in zvezek za vtise.

Malčke bralček je projekt, ki ga v vrtcu vodimo vzgojiteljice. Z otroki obiščemo knjižnico naše šole. Otroci spoznavajo, kako ravnamo s knjigami, se obnašamo v knjižnici. Ogledamo si slikanice za otroke in si nato vsak otrok izbere svojo.

Slikanico otroku preberejo starši doma, v vrtcu pa otrok obnovi s svojimi besedami vsebino treh knjig z vzgojiteljico.

Ob koncu leta se projekta zaključita. Zaključne prireditve so se v telovadnici šole udeležili otroci skupine Medvedki in žabice z vzgojiteljicami in učenci prve triade iz šole. Pozdravila jih je direktorica knjižnice Črnomelj, ga. Anja Panjan Trgovčič, ki je udeležencem projekta Pravljični potujoči kovček podelila priznanja. Zaključek je popestrila ga. Breda Kočevar s kamišibajem in otroci iz vrtca in šole, ki so se predstavili s svojo točko.

Vzgojiteljica Vladka

[wzslider height=”600″]

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ta vnos je bil objavljen v medvedki, nedavni dogodki, žabice. Zaznamek za trajno povezavo.