MEDVEDKI – Zaključek

Ob koncu šolskega leta povabimo starše naših varovancev v vrtec in jim v kratkem programu predstavimo delo v oddelku. Tudi letos je bilo tako.  V uvodu smo poslušali himno Slovenije. Otroci  skupine »Medvedki« so staršem, bratcem in sestricam s svojimi besedami predstavili Slovenijo in zaplesali ljudski ples Ob bistrem potoku. Otroci imajo radi glasbo, zato smo peli in plesali pesmi in plese, ki jih otroci poznajo.

Program smo zaključili z jogo in se na koncu družili ob pizzi.

Z Alenko sva letos prvič z otroki izvajali jogo. Otroci so bili nad jogo navdušeni. Z njo so se otroci umirili, se sprostili. A v prisotnosti staršev? No, ni nam šlo najbolje. Ob izvajanju joge naj bi bila v igralnici tišina. Tema, svečke in glas vzgojiteljice, ki ob gibalnih položajih, ki jih delamo vsi,  pripoveduje zgodbo Prijazna marjetica.

Glasba  je igrala v ozadju, a je nismo slišali. Glas vzgojiteljice je bil za nekatere neslišen. Na nepravilnosti pri izvajanju joge sem opozorila tako starše kot otroke. A navkljub vsemu je bila predstavitev uspešna.  Ja, vrtec je prostor, kjer se vsi učimo. Ideja da novo idejo. Na vseh nas je, da jo izpeljemo. Ali pa nanjo pozabimo. V času, ko živimo hitri tempo, vsi potrebujemo trenutek zase. Da se sprostimo, umirimo. In joga v vrtcu nam to nudi. Velikim in malim….

Vzgojiteljici Vladka in Alenka

[wzslider height=”600″]

(Visited 4 times, 1 visits today)
Ta vnos je bil objavljen v medvedki, nedavni dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.