GOSENICE – Pajkodlak in Kresnica (projekt NMK)

V januarju smo v vrtec pripeljali pajke. Da, prav ste slišali! Velike črne pajke.

Najprej smo prebrali pravljico Pajkodlak in Kresnica, se o njej pogovorili, nato pa reševali naloge v Ustvarjalniku. Poiskali smo živali, ki so se pojavile v zgodbi, narisali pajkovo mrežo, poiskali podobnosti med sličicami, s prstki narisali svoje žuželke in ugotavljali, katera žival je nam najljubša in kaj najraje jemo.

Seveda smo se tudi igrali. Od doma smo prinesli baterijske svetilke. Zatemnili smo igralnico. Učiteljica je v njej skrila žogico, nato pa smo jo mi s pomočjo svetilke poiskali. Vstopali smo v parih. Bilo nas je strah, nekatere manj, nekatere bolj, a vendar ni bilo nobenega, ki si ne bi upal v tisto temno igralnico.

Začeli smo delati Pajkodlaka. Najprej smo napihnili balone in jih oblepili s časopisnim papirjem, za vezivo smo izbrali moko in vodo. Pomagali so nam tudi učenci iz 6. in 8. razreda. Postopek smo morali ponoviti, ker nam prvič ni najbolje uspelo. Nato smo balone prepolovili. Vsak izmed nas je dobil dve po velikosti različni polovici. Pobarvali smo jih s črno barvo. Potem smo se lotili izdelave nog. Na vrvico smo natikali koščke slamic. Naredili smo tudi oči, usta, klobučke. Vse smo zlepili skupaj. Naredili smo še pajkovo mrežo in pajke pritrdili nanjo ter jih postavili na hodnik v vrtcu. Tam čakajo, da bi slučajno ujeli kakšno kresnico.

[wzslider height=”600″]

(Visited 6 times, 1 visits today)
Ta vnos je bil objavljen v gosenice, nedavni dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.