GOSENICE – Volk (projekt NMK)

Dve sredi sta potekali v znamenju volkov. Prebrali smo slikanico z naslovom Se v gozdu bojiš, Veliki volk?, ki jo je napisal Jan de Kinder. O vsebini smo se pogovorili, da smo si jo malce bolje zapomnili, si pogledali podatke o volkovih v drugih knjigah o živalih in se pogovarjali o slovenskih gozdovih.

Poleg knjige nas je čakalo presenečenje. Avtor, ki je hkrati tudi ilustrator, nam je napisal pismo, ki je sicer v njegovem jeziku (prihaja iz Belgije), ampak so nam ga prevedli. Tudi sami si ga lahko preberete (v galeriji slik).

Nato smo se lotili Ustvarjalnikov. Najprej smo si obarvali roko z rdečo barvo (leva ali desna roka???), nato pa naredili odtis, saj smo kasneje, ko se je barva posušila, iz tega odtisa narisali gozdno ptičko. Narisali smo tudi, koga ali česa se je Veliki volk v gozdu bal.

Naše druženje ne gre tudi brez igre, zato smo se tudi malce igrali. Ugotavljali smo besede na isto prvo črko, pa na isto zadnjo črko. Naredili smo krog, en otrok se je postavil na sredino in zamižal, nekdo ga je poklical in otrok v krogu je moral ugotoviti, kdo je bil.

Prav tako smo izdelali obrazne maske za volka in postali strašni volkovi. Sami smo jih pobarvali, poslikali …

Minili sta dve prekrasni sredi.

[wzslider height=”600″]

(Visited 5 times, 1 visits today)
Ta vnos je bil objavljen v gosenice, nedavni dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.